Tönkölyliszt inzulinrezisztencia. Keresés ebben a blogban
Tartalom
Ismét néhány hasznos élelmiszer, ha inzulinrezisztens vagy! Magas rosttartalmú lisztek, lisztkeverékek Akár tésztákat készítenétek, akár csak egy főzeléket, levest szeretnétek besűríteni, netán egy rántott hús panírját összerakni, lényeges, hogy magas rosttartalmú liszteket, vagy akár lisztkeverékeket alkalmazzatok.
Cukorhelyettesítők, édesítők Az eritritet már korábban dicsértem nektek, de most egy picit módosított változatát szeretném bemutatni édesítési opcióként, amit a család többi tagja nagy eséllyel észre sem fog venni az ételekben, édességekben, ez pedig a stevia-eritrit keverék.
Ha úgy érzed, az eritritből túl sokat kell használnod, hogy elérd a kívánt hatást, a steviat, ami tönkölyliszt inzulinrezisztencia valóban természetes édesítőszer-inkább keserűnek érzed, a kettő kombinációjával biztos, hogy meg leszel elégedve.
Alternatív gabonák Alternatív gabonákból nem csak a gabonaszem formájában, pirítva, vagy főzve készíthetsz jó köretet! Képzeld, ezekből már tészták is kaphatóak!
Gazdagok élelmi rostokban, fehérjében, különféle vitaminokban, ásványi anyagokban. A cirokliszt például jó vasforrás, szintén gluténmentes, megfelelő lassan felszívódó szénhidrátforrás lehet ebédre, vagy akár vacsorára is.
Magvak Ha tönkölyliszt inzulinrezisztencia nem tudnál megfelelő megoldást választani a szénhidrátforrásokból, még mindig javíthatsz a helyzeten, ha jó zsírokat tartalmazó, magasabb zsírtartalmú élelmiszerekkel fogyasztod azt együtt.
Erre kiváló példa lehet egy zárt maréknyi olajos magakár a reggeli zabkásába, akár tízóraira-uzsonnára például egy pohár natúr joghurt mellé.
A sorozat első részének elolvasásához kattints IDE.