Cukorbetegség görögdinnye. Lehetséges görögdinnye enni 1. és 2. típusú cukorbetegség esetén
Tartalom
Kalcium Bvitamin - Az A-vitamin segít fenntartani a szív, a vese és a tüdő megfelelő működését. Támogatja a látást és a szem egészségét is. A g-os adag görögdinnye biztosítja az A-vitamin napi ajánlott mennyiségének 31 százalékát.
Vajon akkor egy görögdinnye cukorbetegség?
Egy adag görögdinnye biztosítja az ajánlott cukorbetegség görögdinnye bevitel 37 százalékát. A C-vitaminról ismert, hogy javítja a szív egészségét, elősegíti egyes ráktípusok megelőzését, és segít leküzdeni a nátha tüneteit. Más szavakkal, a C-vitamin erős antioxidáns és elősegíti az egészséges immunrendszert.
A gyümölcsök gyakran sok hasznos rostot tartalmaznak. Ezenkívül a mérsékelt mennyiségű görögdinnye elfogyasztása nemcsak csökkentheti az édesség utáni vágyat, hanem a magas víztartalma miatt hosszabb ideig is jóllakhatja magát. Egy adag görögdinnye körülbelül milligramm káliumot tartalmaz. A rendszeresen görögdinnyét vagy görögdinnye kivonatot tartalmazó étrendről úgy gondolják, hogy idővel megakadályozza a magas vérnyomás súlyosbodását.
Amit a kutatás mond a cukorbetegségről és a görögdinnye fogyasztásáról Nincs közvetlen kutatás, amely összekapcsolná a görögdinnye fogyasztását és a cukorbetegség szabályozását.
Mindazonáltal, és ezzel együtt, van néhány bizonyíték arra, hogy a görögdinnye elfogyasztása csökkentheti a cukorbetegség görögdinnye összefüggő egyes szövődmények kockázatát.
Ehet görögdinnyét, ha cukorbetegsége van Fordított cukorbetegség
Például a görögdinnye mérsékelt mennyiségű likopint tartalmaz. Ez a pigment adja a gyümölcs színét, és erős antioxidáns is. Bár további kutatásokra van szükség, a likopin segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, amely szorosan kapcsolódik a cukorbetegekhez.
Miért vádolják általában a görögdinnyét a magas vércukorszint miatt? Néhány oka van annak, hogy a görögdinnyét a magas vércukorszint okozza.
Először is, a görögdinnye gyakori piknik és alkalmi étkezési cikk, nehéz lehet mérsékelt adagokat ellenőrizni.
Másodszor, a görögdinnyének magas a glikémiás indexe GIés a magas GI-értékű ételek nagyobb hatással cukorbetegség görögdinnye a vércukorszintre, vagy gyorsabb vércukorszint-emelkedést okoznak, összehasonlítva az alacsony GI-vel rendelkező ételekkel. A GI azonban egy összetett rendszer, sok változóval, és a GI nem veszi figyelembe a szénhidrátok mennyiségét.
- A diabetes mellitus kezelése gyökér bojtorján
- A görögdinnye és a cukorbetegség jó vagy rossz a cukorbetegek számára
- Görögdinnye és cukorbetegség - jó vagy rossz a cukorbetegek számára
- Rost: kevesebb, mint 1 g Zsír: gyakorlatilag 0 g Fehérjék: kevesebb, mint 1 g Ezeket az értékeket figyelembe véve azt látjuk, hogy a görögdinnye legnagyobb kalóriabevitele éppen a cukorból származik, és bár ez nem jelentősen magas érték, cukorbetegeknél történő fogyasztása hatása a vércukorszintre.
- Lehetséges görögdinnye enni 1.
A glikémiás terhelést GL a vércukorszint prediktív válaszának jobb mércéjeként feltételezzük, mivel figyelembe veszi a szénhidrátok mennyiségét. A görögdinnye alacsony, 5-ös glikémiás terheléssel GL rendelkezik, ezért mindaddig, amíg az adagok helyesek, ez a gyümölcs elfogadható választás a cukorbetegség étkezési tervében.
Az ADA American Diabetes Association szerint a vércukorszint jobban szabályozható, ha az étkezési terv kis vagy közepes mennyiségű szénhidráttartalmú ételt oszt szét a nap folyamán.
Növényekkel a diabéteszes diéta szolgálatában – kukorica, dinnye - Diabéteszes diéta
A szénhidrátok számlálása olyan étkezéstervezési megközelítés, amely segíthet elérni ezeket a célokat. A görögdinnye könnyen beilleszthető a cukorbetegség étkezési tervébe, ha figyelembe vesszük a szénhidrátok számát. Ennek oka, hogy 1 csésze kockára vágott görögdinnye körülbelül 15 gramm szénhidrátot tartalmaz, körülbelül ugyanannyi, mint egy kis friss gyümölcs, például 1 csésze bogyó vagy ½ banán. Más jó alacsony glikémiás indexű gyümölcs cukorbetegség esetén Míg a görögdinnye elfogyasztásának megvan a maga előnye, érdemes megfontolnia étrendjének egyensúlyát olyan gyümölcsökkel, amelyek alacsonyabb GI-vel rendelkeznek.
Feltétlenül válasszon friss gyümölcsöt, amikor csak lehetséges, mivel nem tartalmaz hozzáadott cukrot.
A görögdinnye jótékony hatása a cukorbetegekre 8 pontban
Célszerű alacsonyabb cukor- és szénhidráttartalmú gyümölcsöket választani, és körültekintően kell eljárni a cukros folyadékok, például gyümölcslevek és turmixok fogyasztásával. Általános szabály, hogy az alacsonyabb szénhidráttartalmú gyümölcsök alacsonyabb GI-vel rendelkeznek, ezért a cukorbetegek többet is ehetnek. Az alacsony GI gyümölcsök a következők: Szilva -